Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Να αλλάξουμε τα πράγματα το καινουριο χρόνο!

Βγαίνουμε από μια χρονιά ιδιαίτερα επώδυνη για το λαό μας. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου μαζί με τα μέτρα των προηγούμενων δύο έχουν φέρει τη συντριπτική πλειοψηφία σε άσχημη έως απελπιστική κατάσταση.

Όλα αυτά που λέμε είναι γνωστά, δεν "κομίζουμε γλαύκας", ούτε έχουμε όμως κανένα λόγο να μοιρολατρούμε. Απλά υπενθυμίζουμε αυτο που είναι γνωστό γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχουμε νήμη χροσόψαρου, αλλά και δεν σκοπεύουμε να λησμονήσουμε αυτούς που επέβαλαν αυτή τη ταπεινωτική πολιτική στο λαό μας. Πολύ περισσότερο για να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε διατεθιμένοι να παραμείνουμε θεατές στα αντιλαϊκά τους σχέδια.
 Αγαπητοί συμπολίτες,
Δεν είμαστε διατεθιμένοι να μείνουμε απλά σε μια λογική γκρίνιας που όμως τελικά το μόνο που κάνει είναι να ανακυκλώνει την απογοήτευση και την υποταγή. Δεν πιστεύουμε ακόμα ότι θα έρθει κάποιος Άγιος Βασίλης με τα δώρα και θα λύσει τα προβλήματα μας. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται μακρύς, δύσκολος και επίπονος αγώνας για να αλλάξουν τα πράγματα. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που ποτέ δεν έγινε!
Τούτες τις μέρες όλοι δίνουν ευχές ό ένας στον άλλο. Καλή είναι η επιθυμία αυτή. Όμως για να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές αυτές χρειάζεται να τις κάνουμε πραγματικότητα με τη δική μας τη προσπάθεια.
Γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι δυστυχισμένοι. Άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους, τα σπίια τους και ότι τους είχε απομείνει. Κάποιοι κάνουν ότι νοιώθουν την απελπισία τους και γι' αυτό τρέχουν να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό αφού όμως πρώτα φρόντισαν να τους πάρουν τα πάντα. Είναι σωστή η παροιμία που λέει ο λαός μας "να σε κάψω Γιάννη μου, να σε αλείψω λάδι"!
Η δήθεν φιλανθρωπία αυτών που κυβερνάνε τη χώρα αλλά και τη πόλη μας δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων!
Εμείς αρνιέμαστε μια τέτοια "φιλανθρωπία". Θέλουμε οι άνθρωποι να πιστέψουν ότι έχουν δικαιώματα, ότι καμιά ευθύνη δεν έχουν για τη σημερινή κατάσταση και να απαιτήσουν τα δικαιώματα τους.
Το 2017 απέχει εκατό ολόκληρα χρόνια απ' το επαναστατικό ορόσημο των λαών όλου του κόσμου, απ' τη πρώτη εργατική επανάσταση που άλλαξε τη παγκόσμια ιστορία. Ανεξάρτητα απ' τις σημερινές εξελίξεις η φλόγα αυτής της κοινωνικής αλλαγής
 θα είναι για πάντα ζωντανή στη καρδιά των εργαζομένων. Όσο και αν προσπαθούν να τη συκοφαντίσουν όλοι οι αντιδραστικοί του πλανήτη, στη πραγματικότητα μέσα τους φωλιάζει ο φόβος της κοινωνικής εξέγερσης. 
Ας τους κάνουμε να νοιώθουν την ανάσα μας πάντα καυτή!
καλή και αγωνιστική χρονιά! 

                       ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                                 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ