Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΓΙΑ ΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Για μια ακόμα φορά ο Υμηττός στο έλεος της φωτιάς!
Το περασμένο Σάββατο προς το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Ηλιούπολης, του Βύρωνα και της Αργυρούπολης έζησαν για μια ακόμα φορά τον όλεθρο της καταστροφικής μανίας της φωτιάς. Όλο το τμήμα του δάσους που βρίσκεται στα όρια των τριών δήμων μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετατράπηκε σε αποκαΐδια. Η μανία της φωτιάς σε συνδυασμό με τον δυνατό άνεμο χρειάστηκε πολύ λίγο χρόνο για να κατακάψει τα πάντα. Και μόνο η εικόνα της καταστροφής του αναδασωμένου κομματιού του βουνού, δημιουργεί οργή και θλίψη για το έργο αυτών που έχουν τις ευθύνες για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή.

ΝΕΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η «ρήξη» το GREXIT και η Aριστερά

Δημοσιεύτηκε στις: 11, Ιούλ 2015 στην εφημερίδα ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Στο φύλλο του Λαϊκού Δρόμου στις 13/6 στη σελίδα 3, σημειώναμε: «…Και αν ένα κομμάτι της κοινωνίας, κάτω από το βάρος της προπαγάνδας, των εκβιασμών και της τρομοκρατίας για την επερχόμενη καταστροφή, λανθασμένα προσδοκά στη σωτηρία της επερχόμενης μνημονιακής συμφωνίας, ένα άλλο που αναφέρεται στην αριστερά και κινείται κυρίως γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης λανθασμένα, επενδύει στη «θετική εξέλιξη» του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων την οποία μάλιστα ταυτίζει με ρήξη…

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Συμφωνία ή Grexit: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Το δίλημμα συμφωνία ή Grexit, υπαρκτό αλλά κίβδηλο για το λαό

Δημοσιεύτηκε στις: 11, Ιούλ 2015 στην εφημερίδα ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ο ελληνικός λαός το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος, με διαφορετικό από την προηγούμενη περίοδο τρόπο, με έναν χυδαίο εκβιασμό. Συμφωνία ή Grexit! Κρώζουν όλοι όσοι εδώ και 5 χρόνια απεργάζονται την εξαθλίωση και τη δυστυχία του. Μόνο που αυτήν τη φορά με τον  εκβιασμό της ρευστότητας των τραπεζών και το capital control που έχει επιβληθεί στις τράπεζες, βλέποντας τα προσεχώς από την ταινία καταστροφής του Grexit που οι σκηνοθέτες των Βρυξελλών και της υποτέλειας καθημερινά του παρουσιάζουν, βρίσκεται μουδιασμένος αδυνατώντας να αρθρώσει μια καθαρή απάντηση στους δυνάστες του. Έχει μπροστά του μια κυβέρνηση που στη βάση της βελτιωμένης (;) πρότασης Γιούνκερ (που λίγες μέρες πριν καταψηφίστηκε) ικετεύει για ένα τρίτο μνημόνιο και από την άλλη τους εκβιασμούς ενός τμήματος του γερμανικού ιμπεριαλισμού, ότι ούτε αυτή θα γίνει δεκτή. Με το κίνημα, τον καθοριστικό για τα πάντα λαϊκό παράγοντα να απουσιάζει από τις εξελίξεις, οι απαντήσεις σε αυτές τις συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο ΚΤΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ: ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Nέο δρακόντειο τριετές μνημόνιο

Δημοσιεύτηκε στις: 11, Ιούλ 2015

Ο κύβος ερρίφθη! Οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί αποκαλύπτονται με δραματικό τρόπο! Με διαδικασίες -πλέον- ταχύτατες και συνοπτικές, η κυβέρνηση Α. Τσίπρα, έχοντας τη συνδρομή και στήριξη των μέχρι χθες πολιτικών αντιπάλων της, προχωρεί στην υλοποίηση της κατεπείγουσας «εθνικής γραμμής». Ποια είναι αυτή; Η κατοχύρωση της «ευρωπαϊκής πορείας» της χώρας -δηλαδή, η διασφάλιση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών δανειστών και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας- μέσω της υπογραφής ενός δρακόντειου τριετούς μνημονίου!