Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Δύο νεκροί στο διυλιστήρια Ασπροπύργου: βαρύς φόρος αίματος της εργατικής τάξης.

ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Αυτό που όλοι φοβόμασταν δυστυχώς έγινε πραγματικότητα: δύο από τους έξι τραυματίες συναδέλφους μας που κάηκαν ζωντανοί στο φριχτό περιστατικό της Παρασκευής 8 Μάη είναι νεκροί. Ο Μπάμπης Δευτεραίος, χειριστής στα ΕΛ.ΠΕ. και ο Ντελιλάι Ραμαντάν, τεχνίτης σε εργολάβο που είχε αναλάβει μέρος των εργασιών στα πλαίσια της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου, έπεσαν θύματα του εργοδοτικού εγκλήματος στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Δυο ακόμα εργαζόμενοι των ΕΛ.ΠΕ. δίνουν τη μάχη στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ και οι υπόλοιποι δύο που νοσηλεύονται σε καλύτερη κατάσταση δίνουν σκληρό αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα εγκαύματα. Θρήνος και οργή πλημμυρίζει ολόκληρη την εργατική τάξη και το λαό.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο για την επικαιρότητα

Με άλλη ματιά - ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος 16/5/2015
 

Ελέησον και σώσον  ημάς Κύριε, από τα άγρια θηρία, διότι από τους «εταίρους» μας μπορούμε κάποια στιγμή να σωθούμε από μόνοι μας.

Ελέησον και σώσον ημάς Κύριε, από τους πονηρούληδες υπουργούς, ακόμα και τους «πρώτη φορά Αριστερά», όπως ο Μάρδας, που αμαρτάνουν «για τα παιδιά τους», βγάζοντας τα λεφτά τους στο εξωτερικό για να τα σώσουν

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Καταγγελία της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. καταγγέλλει την βίαιη και τρομοκρατική σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών σε όλη την Ευρώπη (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία) το διάστημα 15-18 Απρίλη.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΝΑΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




 


Στις 9 Μάη 1945, με «Διάγγελμα προς το λαό», ο Στάλιν διακήρυσσε: «ήρθε η ιστορική μέρα της οριστικής συντριβής της Γερμανίας, η μέρα της μεγάλης νίκης του λαού κατά του γερμανικού ιμπεριαλισμού».
Τη νύχτα της 8 προς 9 Μάη 1945, υπογράφονταν η άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο σοβιετικός στρατός καταδιώκοντας το ναζιστικό τέρας ως τη φωλιά του, καταλάμβανε το απόγευμα της 30 Απριλίου τη γερμανική Βουλή στο Βερολίνο (Ράιχσταγκ) και ύψωνε στη στέγη του Ράιχσταγκ την κόκκινη σημαία.