Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την αντιμετώπιση της"ανθρωπιστικής κρίσης'

Φθηνή φιλανθρωπία για εκτόνωση και ενσωμάτωση της λαϊκής οργής

Το μόνο μέτρο για το οποίο φαίνεται ότι η κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατά κάποιο τρόπο υλοποιεί, μια προεκλογική της εξαγγελία, μετά την ουσιαστική ακύρωση από το «Γιούρογκρουπ» όλων των άλλων μέτρων του περιβόητου «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης», είναι η αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», αν και ο Σόιμπλε χαρακτήρισε κι αυτό «μονομερή ενέργεια».
Γι' αυτό και ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε προς τους «Ευρωπαίους εταίρους του» ότι: «Η μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σελίδες απ' την ιστορία του επαναστατ6ικού κινήματος

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 1917

Δημοσιεύτηκε στις: 15, Μαρ 2015 στην εφημερίδα "Λαϊκός Δρόμος"


Γράμματα από μακριά
ΓΡΑΜΜΑ 1
Πρώτο στάδιο  της πρώτης επανάστασης

 Στις 27 Φλεβάρη (12 Μάρτη με το νέο ημερολόγιο) ξεσπά η ρωσική επανάσταση που γκρέμισε την τσαρική απολυταρχία.

 Η κατάρρευση του πολιτικού και κυβερνητικού τσαρικού συστήματος, που είχε εξαρθρωθεί απ' τον πόλεμο και τις αμέτρητες πληγές του απολυταρχικού καθεστώτος, επισπεύθηκε  από μια γενική απεργία (18 Φλεβ. παλ. ημ.) στην Πετρούπολη (εργοστ. Πουτίλωφ), στη Μόσχα  (27 Φλ.) και στο Κίεβο. Συντάγματα στρατού και πολεμικό ναυτικό περνούν  στο μέρος των εξεγερμένων. Συνέρχεται το Σοβιέτ των αντιπροσώπων των εργατών και στρατιωτικών στην Πετρούπολη, η γενική απεργία μετεξελίσσεται σε ένοπλη εξέγερση

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης- Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές σημαίνει υποταγή!
 

Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νεολαίοι,
Στη συμφωνία που υπέγραψε, στο Eurogroup της 20/2, η ελληνική κυβέρνηση «έκφρασε την ισχυρή δέσμευση της για ευρύτερες και βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και ότι «θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε όλους τους δανειστές της πλήρως και εγκαίρως». Για κάθε μέτρο δε που θα θέλει να πάρει θα ζητά την άδεια απ΄ τους ιμπεριαλιστές, και μπορεί να χαρακτηρίζεται απ΄ αυτούς(ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ως μη αποδεκτό και ως «μονομερής ενέργεια»!
Η συμφωνία αυτή δίνει 4μηνη παράταση στο μνημόνιο - αυτού που θα έφευγε(!) – και προετοιμάζει μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία, ανεξάρτητα από το πώς αυτή θα ονομάζεται. Η συνέπεια της λεγόμενης διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές ήταν, τελικά, μια συμφωνία – υποταγής!

Δελτίο τύπου της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του δήμου την Πέμπτη 26-2.
Στη ταχτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δύο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν. Το πρώτο αφορούσε τα αντιπλημμυρικά έργα  που γίνονται στην πόλη και το δεύτερο τις εξελίξεις σχετικά με το κέντρο υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ).