Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο λιβυκό λαό, που ξεκίνησε με την αεροπορική επίθεση της Γαλλίας, ενισχύθηκε από τους «ανθρωπιστικούς» πυραύλους των ΗΠΑ και τις πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας με στόχο την ισοπέδωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λιβυκού λαού, την ανακατανομή των ζωνών επιρροής και τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών, όπως επιτάσσει το ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου. Στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων -μετά τη Γιουκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ κ.λπ.- σειρά έχει η Λιβύη, της οποίας το σφυροκόπημα μετονομάζεται, ξανά από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τον ΟΗΕ, «ανθρωπιστική βοήθεια», ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γενικεύσει την επίθεση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, εξισορροπώντας τις αντιθέσεις τους.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Συμβόλαιο θανάτου για το δημόσιο σχολείο!

Αν υπήρχε διαγωνισμός για εκείνους που άλλαζαν με την πιο μεγάλη μαεστρία το νόημα των λέξεων και των εννοιών, τότε το πρώτο βραβείο θα έπρεπε να απονεμηθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή η ηγεσία, βαδίζοντας στα χνάρια της επικοινωνιακής πολιτικής της Κυβέρνησης, ονομάζει τη συγχώνευση των σχολείων παιδαγωγικό μέτρο, τη διάλυση των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών εκσυγχρονισμό, την προσαρμογή του σχολείου στη λογική των δεξιοτήτων πρόοδο, την ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου φυσικό φαινόμενο, όπως λίγο πριν βάφτισε τη μείωση των μισθών αποτελεσματική διαχείριση, τη μείωση των προσλήψεων εξορθολογισμό, την απόλυση εξυγίανση, το φόρο αλληλεγγύη.
Πριν όμως δούμε τι ακριβώς κάνει και που ακριβώς στοχεύει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε δυο ζητήματα:
1. Πρώτον είναι σαφές ότι η εκπαιδευτική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης είναι δεμένη με ένα τμήμα με την εκπαιδευτική πολιτική της προηγούμενης καθώς έχουν την ίδια κατευθυντήρια γραμμή.
2. Τα μέτρα και οι εκπαιδευτικές πολιτικές που «τρέχουν» σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας είναι επιδιώξεις, κατευθύνσεις, προσδοκίες και όνειρα των στρατηγών του κεφαλαίου, του Ευρωπαϊκή Διευθυντηρίου, του ΟΟΣΑ, των δυο αστικών κομμάτων, πολλά χρόνια πριν από την κρίση. Αυτή η «ιερή συμμαχία» βρίσκει ευκαιρία τώρα να κάνει πραγματικότητα τα πιο νεοφιλελεύθερα όνειρά της τα οποία προβάλλει άλλοτε ως μέτρα σωτηρίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και άλλοτε σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης.