Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές πολιόρκησαν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Περίπου 300 κάτοικοι της Ηλιούπολης, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πολιόρκησαν σήμερα Τετάρτη το βράδυ το Δημαρχείο Ηλιούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τη μεθοδευμένη επιχείρηση του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου για συγχώνευση Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων στο δήμο μας σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Συγχωνεύουν 12 σχολεία στην Ηλιούπολη! Ο Δήμαρχος συναινεί και επικροτεί!

Του Γιώργου Σόφη, εκπαιδευτικού
δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Ηλιούπολης

Ως εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ηλιούπολης (με τη δημοτική Κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) καταγγέλλω τη μεθοδευμένη επιχείρηση του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου για συγχώνευση Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων στο δήμο μας σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει συγχωνεύσεις σχολείων, καταργήσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις ώστε να δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα (στο σχεδιασμό του υπουργείου, θα εξαντλείται το αντιπαιδαγωγικό όριο των 25 μαθητών και 30 μαθητών ανά τάξη, στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αντίστοιχα). Οι προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για μείωση με κάθε τρόπο του κόστους λειτουργίας των σχολείων έχoυν φανεί ήδη καθώς φέτος έγιναν οι λιγότεροι διορισμοί της τελευταίας δεκαετίας, καταργήθηκε ουσιαστικά η Πρόσθετη και η Ενισχυτική Διδασκαλία, αποψιλώθηκαν τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οδηγήθηκαν σε κλείσιμο πολλά Αθλητικά Σχολεία. «Πολιορκητικός Κριός» αλλά και «Δούρειος Ίππος» σε αυτή την προσπάθεια είναι οι νέοι διοικητικοί- «καλλικρατικοί» θεσμοί, που με τον εκβιασμό της υποχρηματοδότησης, μιας και σημαντικές αρμοδιότητες θα περάσουν από το κεντρικό στο περιφερειακό επίπεδο με παράλληλη μείωση των πόρων, θα πιέζουν για συγχωνεύσεις, καταργήσεις και άλλα «νοικοκυρέματα».

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης

(Ή πως βάζουμε απ’ τη πίσω πόρτα την αδιαφάνεια και τα ιδιωτικά συμφέροντα στα χωράφια του δήμου)

Την Τετάρτη 10-2 έγινε μία σημαντική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ξεχώρισαν ανάμεσα στα άλλα τα εξής
Πρώτον, η πρόταση για προσλήψεις συμβασιούχων στο τομέα της καθαριότητας για 8 μήνες. Στη εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η κατάσταση στην λειτουργία του δήμου είναι οριακή και ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να καλύψουν έστω και στοιχειωδώς βασικούς τομείς λειτουργίας, όπως ο τομέας της καθαριότητας.
Η πρόταση όμως του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν μια πρόταση «δειλή» αφού αν και αναγνώριζε την κατάσταση, στην πράξη εφάρμοζε τη κυβερνητική πολιτική που απαγορεύει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και οδηγεί στην ελαστική και ανασφαλή εργασία.
Το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων κατάγγειλε την πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής και διεκδίκησε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες στο δήμο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αριστεράς στο συμβούλιο (Λαϊκή Συσπείρωση, Ηλίου-πόλις, Αριστερή Πρωτοβουλία) που συντάχθηκαν με τις θέσεις του σωματείου των εργαζομένων.